Inductie of gas koken

Vergelijking tussen LP-gasbereik en inductiebrander

Toegegeven, dit is een eenvoudige en zeer beperkte analyse, maar het biedt wel wat nuttige informatie. Ik schreef 2 jaar geleden over inductiekoken , de kosten zijn inmiddels voldoende gedaald dat ik onlangs een enkele spoel, counter-top-eenheid heb gekocht, en na een week van gebruik zijn de cijfers binnen.
Als een oude kooktoestel op gas is het even wennen aan de inductie en het werkt alleen met magnetische potten. Maar ik vind het leuk dat het snel opwarmt en ik kan de temperatuur redelijk strak instellen. Natuurlijk vertrouwde ik geen enkele van de ad hype, dus kwam ik uit de meters en de spreadsheet. Hier zijn de resultaten.
Gasbereik, 7.000 BTU-brander: tijd om te koken 1 liter 60 ° F water was 8 minuten en 30 seconden, waarbij 992 BTU’s verwarmingsenergie werden verbruikt.
Inductiekookplaat: dezelfde pan, dezelfde temperatuur en hoeveelheid water, de brander verbruikt 1.300 watt (4.436 BTU) op de hoogste stand en duurde 5 minuten 50 seconden om te koken. Het totale elektrische verbruik was 0,126 kilowattuur elektriciteit, wat overeenkomt met 430 BTU warmte-energie.

Als er een 100 procent efficiënte manier was om een ​​liter water te koken, zou de benodigde energie ongeveer 317 BTU’s zijn, de basis waarop de efficiëntie van elke eenheid wordt berekend.
Het inductiekooktoestel is 74 procent efficiënt in het transformeren en overbrengen van inputenergie naar het water, en het gasbereik komt uit op 32 procent. De inductiemethode was 32 procent sneller en verbruikte 57 procent minder energie.

Efficiëntie en snelheid zijn dwingende redenen om inductiekoken te gebruiken, maar omdat ik off-grid leef, zal inductie mijn go-to-kookmethode zijn wanneer de zon voldoende is, en biedt een optie voor fossielvrij koken!
Heb je een exemplaar van The Homeowner’s Energy Handbook ? Alles over efficiëntie en hernieuwbare energiebronnen!

Bron: https://homeenergypros.org

WhatsApp chat