Groepenkasten

Installeren groepenkasten
De groepenkast is het hart van een elektrotechnische installatie. De door de eneregieleverancier geleverde stroom komt uw woning of pand binnen via de groepenkast. De groepenkast functioneert als een verdeelsysteem en verdeelt de stroom over de verschillende stopcontacten, lichtpunten en elektrische apparaten die zich in uw woning of pand bevinden. Niet alleen is de groepenkast het centrale punt voor stroom, het heeft ook nog een beveiligende functie. Hierdoor wordt u beschermd tegen kortsluitingen en aardingsproblemen. Vanzelfsprekend is het daarom van essentieel belang dat de groepenkast naar behoren (efficiënt en veilig) werkt.

Vervangen groepenkasten
Heeft u nog een oude meterkast met zekeringen? Dan voldoet uw groepenkast mogelijk niet meer aan de huidige veiligheidsnormen. Dit betekent dat er meer kans is op brandgevaar, kortsluiting, overbelasting of zelfs beschadiging aan uw elektrische apparatuur. POT Elektrotechniek vervangt dan ook regelmatig oude groepenkasten.

Uitbreiden groepenkasten
Wanneer u nieuwe zwaardere elektrische apparaten wilt aanschaffen of vervangen, heeft uw groepenkast in bepaalde gevallen meer vermogen nodig. Dit om overbelasting (en daardoor mogelijk brand) te voorkomen. In dat geval kunnen er extra groepen worden aangelegd. Voorbeelden van apparaten die meer elektriciteit verbruiken zijn: airconditioning, elektrisch koken, zonnepanelen en een oplaadpunt voor een auto.